Ben ik erfgenaam?

Regelmatig wordt er aan ons kantoor de vraag gesteld: “Ben ik erfgenaam” en “Hoe komt men er na mijn overlijden achter dat ik een testament heb?”.

Ook vragen veel mensen zich, soms stiekem, af: “zou ik erfgenaam zijn” van ……..?

Op die laatste vraag kan pas na een overlijden antwoord gegeven worden. Als u de verklaring van overlijden instuurt naar het Centraal Testamentenregister te Den Haag, ontvangt u bericht bij welke notaris in Nederland u informatie kunt inwinnen. Wij kunnen dit natuurlijk ook nakijken, dan heeft u meestal sneller antwoord.

Als u erfgenaam blijkt te zijn en een notaris betrokken is bij de afwikkeling van de nalatenschap of het opmaken van een verklaring van erfrecht dan ontvangt u van de notaris een kopie van het testament, en zal de notaris u verder informeren. Als u niet voorkomt in het testament, zult u geen verdere informatie ontvangen.

Als u zelf een testament opmaakt bij de notaris, zal de notaris uw naam, geboortedatum en datum van opmaken  van het testament opgeven bij het Centraal Testamentenregister, zodat bij overlijden altijd achterhaald kan worden, bij welke notaris uw laatste testament op te vragen is.

Wilt u meer weten over het opmaken van een testament? Of wilt u weten na een overlijden van een persoon of u erfgenaam bent neem dan contact met ons op.

 

Gerelateerde posts

Zomervakantie 2020

Zomervakantie 2020

VANWEGE DE ZOMERVAKANTIE KUNT U TOT EN MET 14 AUGUSTUS ALLEEN TERECHT OP ONS KANTOOR IN HEESWIJK-DINTHER (ONS KANTOOR IN BERLICUM IS DAN GESLOTEN)...

Geplaatst